Henkilökunta
Lehtorannassa työskentelee 11 sosiaali- ja terveysalan sekä muun soveltuvan koulutuksen omaavaa työntekijää. Henkilökunnan riittävällä määrällä (suhdeluku 1.3/lapsi), korkealla koulutuksella ja kokemuksella halutaan vastata lasten moninaisiin tarpeisiin ja haasteisiin laadukkaasti. Tärkeänä arvona on pitää henkilökunnan jaksamisesta ja hyvinvoinnista huolta, jota tukee myös työnohjaus ja koulutukset.
Lehtorannan moniammatillisella henkilökunnalla on vahvaa ammattitaitoa ja lisäkoulutusta esimerkiksi perhetyöhön, seksuaalisuuteen, päihde- ja mielenterveystyöhön ja eläinavusteiseen työskentelyyn. Lisäksi löytyy pedagogista osaamista sekä erityisosaamista psykiatriseen työhön ja nepsyyn.
Koko henkilökunta on koulutettu työskentelemään voimavara- ja ratkaisukeskeisesti sekä nepsy-lapsen tunnistamiseen ja ohjaamiseen. Lehtorannassa pyrimme ratkaisuiden, päämäärien ja tavoitteiden löytämiseen, ilman ongelmakeskeistä ajattelutapaa. Tulevaisuuteen suuntautuminen, voimavarojen etsiminen ja toiveikkuus kuuluvat tärkeänä osana arkemme ajattelumalliin. Koko henkilökunnalla on myös hygieniapassa, ensiapu 1-koulutus ja keväällä 2020 henkilöstö saa lisäkoulutusta mielenterveys- ja päihdetyöhön.

Unelma Pienkodista
Yrittäjät tuntevat toisensa jo vuosien takaa ja jakavat yhteisen työhistorian lastensuojelunkentällä. Ajatus lastensuojelulaitoksen perustamisesta syntyi samanlaisten arvojen pohjalta. Lapsen ja perheen hyvinvointi ja laadukkaasti tehtävä työ ovat keskiössä. Panostamme työntekijöiden kouluttautumiseen ja hyvinvointiin, sillä hyvinvoiva työyhteisö on laadukkaan työn tae. Työskentelymme pohjautuvat voimavarojen etsimiseen ja jo toimivien asioiden vahvistamiseen. Asiat tehdään ”sopivasti toisin”. Unelma Pienkodista muodostui Lehtorannan talon ympärille. Talossa huokuva kodinomaisuus ja lämpö loivat rauhoittavan tunnelman. Luonnon läsnäolo ja mahdollisuus eläinten kanssa tehtävään työhön antavat meille mahdollisuuden tehdä työtä haluamallamme tavalla. Näimme Lehtorannan olevan ihanteellinen ympäristö lapsen turvalliselle kasvulle ja kuntoutumiselle.

Mari Salin
Pienkodin johtaja
Pienkodin johtajana toimii Mari Salin. Koulutuksena Marilla on Sosionomi (AMK), diakoni, Sosionomi YAMK (perheiden hyvinvoinnin ja osallisuuden tukeminen). Mari on myös ammatillinen opettaja. Lisäkoulutuksena löytyy Lähiesimiestyön ammattitutkinto, Perhearviointikoulutus, kasvatustieteiden opintoja, ratkaisukeskeisiä opintoja sekä nepsy-opintoja. Aikaisemmalta koulutukselta Mari on myös hevosenhoitaja ja sitä osaamista pystyy hyödyntämään lasten ja eläinten kanssa tehtävässä työssä. Mari valmistui keväällä 2020 hevosavusteisten palvelujen tuottajaksi.Työkokemusta sosiaalialalta on kertynyt vuodesta 2008, joka koostuu nuorisokodin ohjaajan työstä, lastenkodin vastaavan ohjaajan ja johtajan työstä, perheohjauksesta sekä avopalvelut yksikön johtamisesta.

Kaisa Reinikainen
Vastaava ohjaaja
Pienkodin vastaavana ohjaajana toimii Kaisa Reinikainen. Kaisan koulutuksena on yhteisöpedagogi (AMK). Lisäkoulutuksena Kaisalla on seksuaalineuvonnan opinnot, jotka hän on kohdentanut lastensuojelulaitoksessa tehtävään työhön. Kaisa on suorittanut kasvatustieteiden opintoja, ratkaisukeskeisiä opintoja sekä nepsy-opintoja. Työkokemusta lastensuojelusta on kertynyt vuodesta 2007, joista 9 vuotta vastaavan ohjaajan työkokemusta. Kaisa on työskennellyt psyykkisesti oireilevien ja neuropsykiatrista tukea tarvitsevien lapsien kanssa. Kaisalla on kokemusta sijoitusten rinnalla kulkevasta vahvasta perhetyöstä.

Jani Savolainen
Ohjaaja
Koulutus: Sairaanhoitaja (AMK), eräopas

Saila Nissinen
Ohjaaja
Koulutus: Sairaanhoitaja (AMK), opinnoissa psykiatrinen hoitotyö, nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja. Saila valmistui keväällä 2020 hevosavusteisten palvelujen tuottajaksi ja hyödyntää ammattitaitoaan Lehtorannan eläinavusteisessä työskentelyssä.

Sara Siitonen
Ohjaaja
Koulutus: nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja, yhteisöpedagogi (AMK), kouluttautuu Sosionomiksi (AMK).

Ville Pitkänen
Ohjaaja (yökkö)
Koulutus: lähihoitaja, kouluttautuu sosionomiksi (AMK).

Eetu Pitkänen
Ohjaaja (yökkö)
Koulutus: Nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja.

Hannele Tokola
Ohjaaja
Koulutus: Sosionomi (AMK).

Pasi Hänninen
Ohjaaja
Koulutus: Sosionomi (AMK), Mielenterveys- ja päihdetyön erityisammattitutkinto, perhearviointikoulutus, kouluttautuu Nepsy-ohjaajaksi.
Essi
Ohjaaja
Koulutus: Sosionomi (AMK), lähihoitaja.

Johanna Ryynänen
Ohjaaja
Johanna on koulutukseltaan sairaanhoitaja (AMK) ja Johanna opiskelee tällä hetkellä työn lomassa myös sosionomiksi (AMK).